Kategórie
 
 
 
 
 

Moderné ozvučenie školy? Máme pre vás riešenie

Napísal Michaela Balážová
08. 03. 2022
Moderné ozvučenie školy? Máme pre vás riešenie

Škola je miestom, kde deti a dospievajúci trávia až polovicu bdelej časti dňa. Toto prostredie by preto malo byť nielen vzdelávajúce, ale aj príjemné, motivujúce a moderné. Oplatí sa investovať do kvalitného ozvučenia, ktoré dokáže spraviť každý školský deň príjemnejším.

Aj taká „drobnosť” ako modernejší rozhlas môže pozdvihnúť úroveň vzdelávania vo vašej škole. Inovujte vaše technické vybavenie vďaka BS ACOUSTIC a vaša investícia sa vám vráti v podobe profesionálnejšieho vyučovania, jednoduchšej obsluhy a spokojnejších žiakov aj učiteľov. Zvoľte si skutočnú kvalitu, ktorá vám bude slúžiť dlhé roky. 

Spoločne dokážeme nájsť riešenia pre všetky vaše požiadavky týkajúce sa zvuku: 

Moderný digitálny rozhlas so školským zvonením

Jedným zo základných a povinných vybavení každej školy je rozhlas, ktorý plní oznamovaciu, výstražnú aj evakuačnú funkciu. Mal by byť preto 100 % funkčný a spoľahlivý. V praxi to tak často nie je a mnoho škôl ešte stále používa desiatky rokov staré analógové vybavenie. Preto je práve rozhlas jednou z prvých vecí, ktoré sa oplatí inovovať. 

Digitálny rozhlas VIVIS

Vďaka modernému digitálnemu rozhlasu VIVIS už starým, šuštiacim a nespoľahlivým systémom odzvonilo. Tento systém sme vyvinuli špeciálne pre potreby školských zariadení tak, aby komplexne naplnil všetky ich potreby. VIVIS ponúka jednoduchú a intuitívnu obsluhu, množstvo užitočných nastavení a predovšetkým vysokú kvalitu zvuku. Nie je to len rozhlas, ale vysielacie pracovisko, z ktorého komfortne odvysielate všetky oznamy a relácie. 

 

Pozrite sa, čo všetko ponúka:

  • Plní funkciu záchranného a evakuačného hlásenia – ponúka možnosť vysielania varovných signálov v prípade nebezpečenstva, akým je napríklad požiar.
  • Plní úlohu oznamovacieho systému – na vysielanie oznamov do všetkých tried, poschodí a budov môžete využívať možnosť live alebo automatického hlásenia
  • Disponuje funkciou programového hlásenia – hlásenie oznamov, napríklad pravidelných relácií, si môžete jednoducho naplánovať na konkrétny čas.
  • Umožňuje opakovanie hlásenia - pomocou jedného tlačidla oznam jednoducho zopakujete namiesto toho, aby ste ho znovu čítali. 
  • Ponúka melodické zvonenia - možnosť širokého výberu melódií, ktoré vyučovanie spríjemnia.
  • Umožňuje tvorbu playlistov - školský život si môžete spestriť hudbou a vopred si zostaviť playlisty pre rôzne príležitosti.

Keďže je systém VIVIS riadený softwarom, znamená to, že každá ďalšia verzia vám prinesie nové funkcie a vyšší komfort. Pri pravidelnej revízii systému vaše zariadenie vždy preveríme, obnovíme a nastavíme tak, aby vás poslúchalo tak ako vaši žiaci. 

Trhá vašim žiakom a učiteľom uši nepríjemné školské zvonenie? Aj takáto maličkosť ako zvonenie v škole môže byť zbytočne stresujúcim elementom. Často sa s tým nedá nič robiť, pretože staré technické zariadenia inú možnosť zvuku neponúkajú. Náš digitálny rozhlas VIVIS však vyrieši aj tento problém. VIVIS ponúka možnosť výberu z rôznych melodických zvonení, ktoré budú pri ohlasovaní začiatku a konca každej hodiny lahodiť vašim ušiam. 

Koniec klasického zvonenia

Túžite po krajšom zvonení či iných funkciách tohto rozhlasu, no nechcete riešiť kompletnú výmenu zvukového systému? V tom prípade pre vás môže byť riešením Riadiaca jednotka  MP121P, ktorú pripojíme k ústredni, ktorá sa už u vás v škole nachádza. Okrem melodických zvonení vám umožní týždenné plánovanie vysielania, napríklad prejavu riaditeľa či hlásenia školských správ. To všetko s jednoduchým intuitívnym ovládaním bez potreby PC. 

Riadiaca jednotka MP121

Ozvučenie jedální či telocviční 

Potrebujete vyriešiť ozvučenie školskej jedálne, telocvične či družiny, napríklad pre účely prehrávania hudby, čítania oznamov či vyhlasovania výsledkov? Riešením môže byť šikovný kompaktný systém PM180. Ide o nástenný zosilňovač 3v1, ktorý obsahuje mixážny pult, prehrávač hudby s bluetooth a bezdrôtový mikrofón. To všetko bezpečne zabudované v uzamykateľnej kovovej skrinke, ktorá systém chráni pred rukami nepovolaných ľudí. 

Kompaktný systém PM180


Pri ozvučení telocviční sa školy často potýkajú s problémom poškodzovania reproduktorov poletujúcimi loptami a iným športovým náradím. Aj na tento problém máme riešenie – je ním špeciálna klietka na ochranu reproduktorov, ktorú sme vyvinuli pre tento účel. Váš inventár tak bude v bezpečí a žiaci nemusia brzdiť svoje športové ambície. 

Ozvučenie školských podujatí

Športové či kultúrne podujatia školy sa nezaobídu bez prenosnej zvukovej techniky. Skvelým pomocníkom pre vás môže byť najmä prenosný ozvučovací systém PORT. Vďaka nezávislému batériovému napájaniu a nízkej hmotnosti je možné ho umiestniť prakticky kamkoľvek. Využijete ho pri podujatiach v exteriéri aj interiéri, pri činnosti záujmových krúžkov, športových dňoch či školských vystúpeniach. 

Prenosný ozvučovací systém PORT


Systém obsahuje:

  • vstavanú nabíjaciu batériu s výdržou viac ako 5 hodín,
  • vstavaný zosilňovač,
  • 1x ručný a 1x náhlavný bezdrôtový mikrofón s možnosťou pripojenia ďalšieho ručného alebo náhlavného mikrofónu,
  • diaľkové ovládanie pre ovládanie hudby,
  • vstavaný MP3 prehrávač s USB vstupom, slotom pre SD kartu a FM tunerom,
  • možnosť pripojenia cez Bluetooth
    a ďalšie.

 V prípade exteriérových podujatí, napríklad zápasov, športových dní, sústredení a iných organizovaných stretnutí je skvelé mať po ruke aj niečo malé a praktické. Prenosný ručný megafón MEGA60 je tým najefektívnejším ozvučovacím vybavením pre tieto účely. 

Vybavenie multimediálnych učební 

Dnes sa žiadna moderná škola nezaobíde bez učební vybavených multimédiami na sledovanie videí, prezentácií a rôznych interaktívnych materiálov. V BS ACOUSTIC vám pomôžeme tieto priestory vybaviť kvalitnou technikou, akou sú videoprojektory, plátna či aktívne reproduktory. V našej ponuke máme aj profesionálne montážne príslušenstvo, napríklad stojany a držiaky na tablety, projektory, plátna a ďalšie. 

Prečo si vybrať BS ACOUSTIC? 

Vďaka nášmu takmer 30-ročnému pôsobeniu na trhu si trúfame povedať, že sme na slovo vzatým odborníkom na zvuk. Rozumieme tomu, čo robíme, potrpíme si na kvalitu a každému zákazníkovi ponúkneme to, čo naozaj potrebuje. Dokážeme zastrešiť komplexnú realizáciu riešenia od návrhu, cez dodanie produktov a inštaláciu, až po zaškolenie personálu. 

Ako bonus ponúkame rýchly a kvalitný servis na všetko naše vybavenie. Naši šikovní technici sa často snažia vyriešiť problém na diaľku alebo priamo na mieste a šetria tak váš drahocenný čas. Bez funkčného rozhlasu a ďalšieho vybavenia predsa škola nemôže dlho fungovať. Ohľadom realizácie riešenia vám radi vyjdeme v ústrety a využijeme na to obdobie školských prázdnin.

Ako prebieha spolupráca s nami? 

Ak máte záujem o naše riešenia pre vašu školu, neváhajte nás kontaktovať telefonicky, e-mailom alebo osobne v našom showroome, a spoločne sa pozrieme, ako vám vieme pomôcť. Je tiež úplne v poriadku, keď nie ste technicky zdatní a nerozumiete technickým detailom našich produktov a riešení. To je predsa naša parketa! Všetko vám podrobne vysvetlíme a poradíme s akýmkoľvek problémom, týkajúcim sa ozvučenia či osvetlenia vášho priestoru.

Spolupráca s BS ACOUSTIC

Konzultácie ohľadom ozvučenia poskytujeme bezplatne. Pre vašu konkrétnejšiu predstavu vám priblížime, ako celý proces spolupráce prebieha: 

  • Najprv si vypočujeme vaše požiadavky. Popíšete nám, aký je momentálny stav vášho objektu, aké sú vaše predstavy a nároky na kvalitu, funkčnosť a cenu. 
  • Na základe obhliadky naším technikom alebo po vašom dodaní potrebnej dokumentácie spracujeme návrh, prípadne projekt realizácie a cenovú ponuku. 
  • Po schválení cenovej ponuky od vás buď obdržíme objednávku alebo sa zúčastníme obchodnej súťaže. Následne uzavrieme zmluvu, v ktorej si dohodneme termín realizácie. 
  • Po dokončení realizácie, nastavení a zaškolení obsluhy zostáva už len jediné - dosiahnutie vašej spokojnosti s dodanými službami a tovarom. Vždy nás tiež poteší opätovná spolupráca v budúcnosti a dlhodobé partnerstvo. 

 

Inovujte vašu školu s kvalitnými a overenými riešeniami od BS ACOUSTIC. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia