Kategórie
 
 
 
 
 

Náš príbeh: Ako sme z vášne pre zvuk vytvorili úspešnú rodinnú firmu

Napísal Michaela Balážová
07. 12. 2021
Náš príbeh: Ako sme z vášne pre zvuk vytvorili úspešnú rodinnú firmu

BS ACOUSTIC je dnes úspešným výrobcom a dodávateľom ozvučovacej, multimediálnej a svetelnej techniky s takmer 30-ročnými skúsenosťami. Na začiatku nášho príbehu však nebol stotisícový rozpočet ani premyslený biznis plán, ako ovládnuť trh. Na začiatku bola predovšetkým vášeň. Láska ku kvalitnému zvuku a ambícia sprostredkovať zážitok z neho čo najväčšiemu počtu zákazníkov. Obzrime sa späť v čase, ako to všetko začalo. 

Zvuk novej éry

Písal sa rok 1993, ktorý mal príchuť – alebo v našom prípade skôr zvuk, niečoho nového. Nielenže bol zahájený vznikom samostatného Slovenska, ale bol tiež rokom vzniku našej rodinnej firmy, vtedy ešte združenia fyzických osôb. Trh sa konečne otvoril a dal príležitosť novým nápadom a možnostiam. Zakladateľ BS ACOUSTIC Stanislav Baláž sa rozhodol príležitosti chopiť a zúročiť dlhoročné skúsenosti získané vo firme Tesla Valašské Meziříčí, ktorá bola významným výrobcom reproduktorov s exportom do celej Európy. A tak sa začal plniť veľký sen o výrobe reprosústav podľa vlastných predstáv, ktoré sa kvalitatívne priblížia renomovaným značkám.  

Diskopríbeh

V tej dobe v spoločnosti rástla popularita diskoték, ktoré potrebovali profi techniku. A presne tam sa začal náš úspešný “diskopríbeh”. Prvotným zámerom novovzniknutej firmy bol preto servis a výroba profesionálnych reproduktorov, najmä pre regionálne hudobné skupiny. Hnala nás túžba prinášať ľuďom radosť z hudby a kvalitného zvuku, ktorý možno dovtedy ani nepoznali. Zabezpečovali sme kompletnú dodávku ozvučenia barov a diskoték, pre uspokojenie dopytu sme pridali tiež osvetľovaciu techniku, bez ktorej sa vtedy žiadna dobrá “akcia” nezaobišla.

Prví zamestnanci a partneri 

Prvé dva roky ubehli ako voda a priniesli so sebou ďalšie vzrušujúce novinky. V roku 1994 do firmy pribudli prví zamestnanci, ktorí nám umožnili intenzívne rozbehnúť vývoj a výrobu profesionálnych hi-fi reprosústav. O ďalšie tri roky neskôr sa obchodné aktivity BS ACOUSTIC rozšírili o import zahraničného tovaru na Slovensko. Kruh sa uzavrel a jedným z prvých partnerov firmy sa stala česká spoločnosť Tesla Valašské Meziříčí, spolu s kanadskou spoločnosťou Accusonic Corporation. Spolupráca s Teslou trvala pekných 20 rokov a partnerstvo s firmou Accusonic trvá dodnes. 

bs acoustic historia   bs acoustic historia

Nové milénium 

Je zaujímavé, ako sa hlavné míľniky našej firmy viažu k významným rokom. Ďalším takýmto momentom bol totiž rok 2000, príchod nového tisícročia a zároveň začiatok výstavby našich nových skladových priestorov. Naša firma rástla a pôvodná skladová kapacita bola nedostatočná. Nahradila ju hala s rozlohou 500 m2,  ktorej súčasťou bola aj výrobná časť o rozlohe 120 m2. Znamenalo to viac priestoru pre nové nápady a uspokojenie rastúceho dopytu trhu. 

bs acoustic historia expedicia  bs acoustic historia sklad

Hi-Fi boom 

Svet zvukovej techniky napreduje veľmi rýchlo a tak ako iné oblasti priemyslu, je ovplyvňovaný mnohými trendmi. Jedným z tých naozaj veľkých bola éra Hi-Fi (skratka High Fidelity, v preklade “vysoká presnosť” či “vysokokvalitná reprodukcia”) reproduktorov. Vyrábali sme kvalitné Hi-Fi reprosústavy a získavali s nimi ocenenia na výstavách, ako sú Autosalón, CONECO či Elosys. Špeciálne veľký boom zaznamenali autohifi reproduktory. Náš sortiment sa rozrástol o aktívne subwoofery, distribúciu autorádií Delphi Grundig či amerických produktov Audiovox. Táto éra trvala približne 10 rokov, kým automobilky nezačali montovať do áut autorádiá a kvalitnejšie reproduktory. 

   foto-vystava-bsacoustic  bs acoustic foto autotuning zraz bs acoustic ocenenie zlata incheba       

Kamenná predajňa a e-shop

Roky a skúsenosti pribúdali, a tak sme si uvedomili, že dozrel čas na ďalší veľký krok – zväčšenie kamennej predajne. V roku 2005 sme preto rozšírili jej predajnú plochu na súčasných 120 m2 a pridali priestor, v ktorom našim zákazníkom konečne sprostredkujeme kvalitný hudobný zážitok – nový showroom. V našej predajni v Radošovciach si môžu vyskúšať a porovnať naše produkty a vybrať si tie, ktoré vyhovujú ich požiadavkám. O rok neskôr, v roku 2006, sme zároveň expandovali aj na český trh a založili spoločnosť BS ACOUSTIC CZ so sídlom v Brne. Spustili sme tiež predaj cez e-shop, čím sme opäť odpovedali na meniace sa trendy na trhu. 

Nový sortiment

V BS ACOUSTIC sa neustále prispôsobujeme technologickému pokroku. Ponúkame nové produkty, rozširujeme výrobné priestory, nakupujeme nové stroje a technológie. Dnes už nepredávame toľko pasívnych reprosústav, ale najmä aktívnych reproduktorov a prehrávačov. Vďaka digitálnym technológiám a neodymovým magnetom sú dnes reprosústavy oveľa ľahšie ako kedysi. Ich výkony dosahujú tisícky wattov a vďaka DSP systémom je ich kvalita na úplne inej úrovni. Vďaka Bluetooth a wi-fi je navyše možné ich ovládanie z mobilu. Momentálne máme v portfóliu viac ako 100 vlastných výrobkov, ktoré sami vyvíjame, testujeme a dodávame ich do celej EÚ. Našu ponuku sme tiež rozšírili o nové značky zahraničných dodávateľov – anglické značky KAM a HILL-Audio, viacero značiek od belgického Lotronicu, španielsky Fonestar, taliansku SICA, americký Eminence a najnovšie nemecký Adam Hall. 

Pestrá klientela 

BS ACOUSTIC je dnes výrobcom, predajcom a dodávateľom zároveň. Našimi klientmi už nie sú len profesionálni DJi, hudobníci či zvukári, ale všetci, ktorí hľadajú kvalitný zvuk za adekvátnu cenu. Vieme uspokojiť túžby hudobných fajnšmekrov, ale aj bežných milovníkov hudby. Ponúkame služby profesionálneho ozvučenia škôl a obcí s vlastným systémom ozvučenia VIVIS, ktorý sme v BS ACOUSTIC vyvinuli. Dokážeme kvalitne ozvučiť nákupné centrá, kaviarne, hotely, štadióny či kostoly. Spolupracujeme s inštalačnými firmami a ako dodávateľ obsluhujeme sieť partnerov, medzi ktorými sú renomované eshopy a obchodné reťazce pôsobiace po celej EÚ. Netreba zabudnúť tiež na kvalitný servis ozvučovacej techniky, ktorý našim klientom ponúkame. 

Stále jedna rodina 

Napriek obrovskému rastu našej ponuky a klientely si aj naďalej zachovávame charakter rodinnej firmy. Od začiatku srdce firmy tvoria manželia Balážoví. Dnes do tímu patrí aj ich dcéra Michaela, ktorá vedie oblasť marketingu. Celý náš tím tvorí v súčasnosti 10 ľudí a niekoľko ďalších spolupracovníkov a subdodávateľov. Za súčasť našej veľkej rodiny tiež považujeme každého partnera či zákazníka, ktorý si s nami rád vychutná dobrú hudbu a kvalitný zvuk. :) 

bs acoustic rodinna firma

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia